Camouflagemakeup: Sådan dækker du ar og karsprængninger

makeup.jpgMange kvinder døjer med ar og karsprængninger. Det er ikke nemt at camouflere hudens ufuldkommenheder helt, men der findes teknikker som gør, at man i det mindste kan dække dem en lille smule. Med øvelse og gode kosmetikprodukter kan du få din hud til at se smuk og strålende ud på ingen tid.

Karsprængninger

Hvis der er noget som kan ødelægge ansigtet, benenes, og kavalergangens udseende, så er det karsprængninger. Der er mange grunde til, at de opstår, heriblandt genetik, hormonlidelser, forhøjet blodtryk, stillesiddende livstil, og forandringer i vejrforhold. Blodårenes vægge udvides og bliver mere gennemtrængelige, hvilket gør det nemmere for inflammation og karsprængninger at opstå. Hvis du oplever, at du får karsprængninger på ansigtet kan dette være et tegn på, at du er ved at udvikle rosacea; på benene er der tale om åreknuder. Du bør tage til lægen så snart som muligt fremfor at ignorere dem. I mellemtiden kan vi lære dig hvordan du kan dække dem.

Før vi prøver at dække karsprængningerne bør vi fortælle dig om nogle af de vigtigste regler indenfor makeupverden. Der findes for eksempel en farveteori som siger, at man skal bruge den modsatte farve til at dække rød hud (i dette tilfælde grøn). Den bedste mulighed er en creme eller stift concealer. Karsprængninger er som regel blå eller violette, så man kan dække dem med pink eller ferskenfarvede concealere. Så kan du føle dig godt tilpas i en kjole igen.

Solbrændthed og ar fra akne og kirurgiske indgreb

Husk på, at der findes mange forskellige slags ar. De kan have forskellige farver, former, og størrelser. Arrene opstår som resultat af unormal heling af sår efter aknebehandlinger eller som resultat af solbrændthed. Alle ar kan dog gemmes med et effektivt lag makeup (eller med en dermatologisk behandling). Det eneste du skal gøre er at vælge en concealer i den rette farve og anvende den direkte på det ramte område. Produktet skal være en tone lysere end hudens teint og den valgte foundation. Fordel produktet med en børste eller en finger. Sørg for, at der ikke skabes unødvendige pletter, da dette kan fremhæve karsprængningerne fremfor at skjule dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *