De mest almindelige fejl ved hårfarvning

h-aring-rfarve.jpgDet siges, at kvinder er foranderlige, så det overrasker vel ingen, at mange kvinder vælger at farve deres hår. Nogle af os ændrer hårfarve ligeså tit som vi ændrer læbestift, men det er naturligvis ikke godt for håret, selvom man gør det ordentligt. Folk som farver håret forkert gør det oftest fordi de ikke ved nok om hårfarve og hårfarvningsprocessen. Hvilke fejl er de mest almindelige når det gælder hårfarvning?

Fejl #1. Farve ovenpå farve

Amatører tror, at man kan bruge mere hårfarve til at dække skadet hår som er farvet forkert. En af de mest grundlæggende regler er, at man ikke må bruge farve ovenpå farve. Farve skal fjernes så resultaterne af den næste proces lever op til vores forventninger. Hårfarvningsprodukter har ikke nogen ernærende egenskaber at byde på, så de hjælper ikke med at rette op på skaderne som håret er blevet udsat for efter den forrige hårfarvning.

Fejl #2. For mange frisørskift

Folk som ikke er tilfredse med deres frisør vælger ofte at tage til en anden frisør for at få denne til at fikse problemerne den forrige har skabt, men i mange tilfælde får vi heller ikke det vi ønsker hos den næste frisør… så vi skifter igen! Giv din frisør et par chancer for du for alvor bestemmer dig for, at det ikke er det du vil have. Ved første besøg går frisøren som regel ind og fikser de problemer som er opstået efter besøg hos din forhenværende frisør, så dit hår ser bedre og sundere ud. Ved efterfølgene besøg kan han eller hun begynde at skabe de ønskede resultater.

Fejl #3. Brug af de forkerte ernærende produkter

Hårfarve er ikke det eneste som ændrer sig når man farver håret. Når du har farvet dit hår bliver dit hår tørt og skadet, så det er vigtigt, at du fylder hylderne i dit badeværelse med shampoo, balsam, og hårmasker til farvet hår. Almindelige produkter er simpelthen ikke nok.

Fejl #4. Realisering af urealistiske forventninger

Mange kvinder tror, at alt kan gøres i første hug når de skifter fra mørkebrunt til lyseblondt hår. Den eneste måde at opnå denne lookforandring på er ved at highlighte håret så meget, at det bliver tørt og knækker. Erfarne kolorister ved, at man ikke bør ændre hårfarve med mere end 4-5 toner per gang. Drastiske forandringer bør derfor tage længere tid, da der skal adskillige farvesessioner til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *