Forårshårpleje: Problem og Løsning

vinter.jpgDe fleste ved, at vintermånederne er hårde for håret. Du har ikke brug for specialviden for at vide, at dit hår svækkes af vinterkulden. Når det er ved at være tid til at sige hej til foråret bør du afsætte tid til at pleje dit hår. Læs videre for at finde ud af hvordan du kan håndtere nogle af de mest almindelige problemer der opstår efter vinteren.

Fedtet, svagt hår

Kulden kan få selv dem som hader hatte til at finde en frem, men temperaturforandringer og overophedet hud skaber problemer for talgkirtlerne, som kommer til at producere for meget sebum. Når man opdager at ens hår er blevet svagt og fedtet bør man med det samme gå i gang med at ernære det. Det kan være svært at få talgkirtlerne til at fungere optimalt igen og processen skal støttes af hovedbunds skrubbemidler (såsom hjemmelavede skrubbemidler med sukker). Det hjælper ofte at begrænse hårvask da shampoo og balsam yderligere forstyrrer talgkirtlerne.

Spaltede spidser

Efter vinteren er hårets spidser som regel i forfærdelig form på grund af mekaniske skader. Hårkirtlerne rejser sig, hvilket resulterer i spaltede spidser. Den bedste løsning er, at tage til frisøren for at få klippet håret. Spidsernes tilstand kan dog også forbedres med hårpleje som matcher hårets behov. Det er ofte en god idé at prøve ceramider, som øger cellernes vedholdenhed. Derudover anbefales det, at man prøver sig frem med ernærende, koncentrerede hårmasker.

Øget hårtab

Det er meget normalt, at man taber mere hår efter vinteren, selvom det ofte virker som om man taber afsindigt meget om foråret. Sæsonbestemt hårtab varer som regel et par uger, men det er ikke noget du behøver bekymre dig over. Det vigtigste er, at du slapper af og finder din tålmodighed frem. Det hjælper ofte at berige kosten når vinteren er overstået, da man ofte spiser det samme om vinteren. Det er vigtigt, at man ernærer kroppen med midler som styrker, regenerer, og ernærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *