Hvordan plejer man huden om efteråret? Nem og effektive metoder til pleje efter sommeren

Sommerens solbad efterlader os ofte med uønskede souvenirs – ujævn kulør, misfarvning og dehydreret hud. Hvordan genopretter man skønheden for huden? Lær de bedste metode af hudpleje om efteråret at kende.

At føle sig lidt syg om efteråret er ikke bare ren fantasi. Mindre sol og mindre varme forårsager at vores velvære falder en smule. Vidste du at huden også kan lide af “depression” om efteråret? Efter ferien, mangler huden ofte fugt, den er irriteret, plettet med misfarvning, grå og kedelig. Det ser ud som om at huden har brug for et energiboost. Hvordan genopretter man dens vitalitet?

Hudpleje om efteråret

De køligere måneder er den perfekte tid til at genopbygge din hud efter sommervarmen. Om aftenen har vi flere muligheder for at forkæle os selv med en hjemmespa. Når solen stopper med at skinne så meget, kan vi gå efter skønhedsbehandlinger der ikke er tilladte om sommeren.

Der er to muligheder for at pleje huden om efteråret:

 • skønhedsbehandlinger derhjemme;
 • professionelle behandlinger hos skønhedssalonen.
Trin 1 – eksfoliering

Efter ferien, er det værd at starte med eksfolierende behandlinger. En god hudscrub (både udført derhjemme og i skønhedssalonen) vil fjerne døde hudceller og minimerer synligheden af misfarvning der opstår som resultat af overdreven udsættelse for sol. Eksfoliering er meget vigtigt om efteråret da det hjælper med at genoprette hudens jævnhed, blødhed og en ensartet farve. Efter sommeren har vi en ujævn kulør og tør hud, som er nemmest at slippe af med via peeling.

Trin 2 – genopbygning

Hud der er træt af udsættelse for sol “kalder på” manglende næringsstoffer. Ved at påføre de rette masker eller genopbyggende behandlinger, kan vi give huden den rette mængde vitaminer, mineraler, fedtsyrer osv. Dette styrker de interne strukturer, øger hudens elasticitet og dens generelle udseende. At fornye huden om efteråret er et vigtigt skridt for at genoprette dens skønhed.

Trin 3 – fugtning

Hvad mangler huden mest efter sommerferien? Fugt, selvfølgelig. Varme, bagende sol, saltvand – alt dette bidrager til en nedsættelse af niveauet af hydration. Som resultat, bliver huden tør, kedelig, grov og irriteret. Om efteråret kan en god ansigtscreme være nyttig, for eksempel med hyaluronsyre eller urea. En god løsning er at bruge de rette behandlinger der grundigt fugter huden. Det er værd at huske på at vedligeholdelse af den rette hydration af huden er vigtig og påvirker dens tilstand og udseende om vinteren.

Trin 4 – beskyttelse

Hudpleje om efteråret betyder også aktiviteter der er rettet mod at beskytte den. På denne tid af året handler det om at skærme huden, ikke mod stærk sol, men mod kulde, vind, syreregn, toksiner og tør luft i opvarmede rum. En god læbestift vil være nyttig til at beskytte læberne mod at tørre ud og skalle. Kosmetik med blødgørende midler, såsom olier, vil gøre din hud smuk og sund selv om efteråret, og bør være dine go-to produkter.

Hvordan plejer man huden derhjemme om efteråret?

 • serum med C-vitamin eller en vitaminsammensætning;
 • hjemmelavet eksfolierende scrub, f.eks. olie med tilføjelse af hindbærkerner eller havregryn;
 • naturlige ansigtsolier der vil forebygge vandtab;
 • ansigtscremer med hyaluronsyre og/eller panthenol;
 • afslappende og genopbyggende bade;
 • en afbalanceret diæt rig på frugt og grøntsager (kilde til vitaminer).

Hvilke plejebehandlinger er værd at udføre om efteråret?

De dage vi ikke har tid til at foreberede hjemmelavet kosmetik eller når vi ønsker at arbejde mere intensivt på vores hud, kan vi bruge hjælpen fra en kosmetolog. I mange skønhedssaloner bliver der lavet specialgrupper af behandlinger for efteråret, og de er bestemt værd at prøve for at genoprette hudens vitalitet. Hvilke behandlinger for huden vil virke efter sommeren?

 • Kemiske peelinger – er en ideel løsning når den hjemmelavede scrub er for svag. Proceduren med eksfoliering bruger frugtsyrer såsom glycol- eller mandelsyre, som som eksfolierer døde hudceller på en ikke-mekanisk måde. Huden vil være jævn og perfekt renset efter denne behandling.
 • Mesoterapi – kan enten være nåle, mikronåle (med hjælp af en ruller) eller nåleløs. Uanset type, er det en god plejebehandling om efteråret. Den leverer et boost af næringsstoffer til huden og stimulerer processen med cellefornyelse.
 • Sonoforese – en god måde at nære og hydrere huden i dybden når vi er bange for nåle. Under proceduren, vil et specielt hudplejeprodukt blive påført til huden ved brug af ultralyd. Takket være dette, vil selv ingredienser der normalt ikke trænger igennem den epidermale barriere blive absorberet.
 • Mikrodermabrasion – virker godt om efteråret, da den effektivt renser, forynger og gør huden fastere. Et særligt værkøtj fjerner barket epidermis og stimulerer naturlige, genopbyggende processer. Gamle hudceller erstattes af ny, sund og smuk epidermis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *