De mest almindelige hårmyter

fakta-og-myter.jpgDet er vigtigt, at man plejer sit hår ordentligt, men det er også meget forskelligt, hvordan man bedst plejer det. Teknikker som virker for en person virker ikke nødvendigvis for andre. Vi har alle visse forestillinger om, hvad der er godt for håret og hvad der ikke er, så lad os se hvilke af disse forestillinger er sande og hvilke af dem som bare er myter.

[MYTE] Hårets tilstand forbedres når man reder det

Vores bedstemødre troede, at man øgede blodcirkulationen i huden ved at rede håret og at man derved gav håret flere ernærende ingredienser at arbejde med. I dag ved vi, at det faktisk er dårligt for håret at blive redt alt for tit, da dette kan resultere i spaltede spidser og elektrisk hår.

[MYTE] Håret skal vaskes to gange for at blive vasket ordentligt

Denne forestilling stammer sikkert fra, at man ved frisøren får de forskellige behandlinger skyllet igennem håret to eller flere gange. I virkeligheden er det unødvendigt at vaske håret mere end én gang hvis man ikke har brugt oliebaserede produkter. Ved at bruge store mængder shampoo gør man rent faktisk huden mere sart og gør håret mere tilbøjeligt til at blive elektrisk.

[FAKTA] Man mister mere hår om efteråret og foråret

Man taber desværre op til fire gange mere hår om efteråret og foråret. Disse årstider byder nemlig på øgede hormonniveauer, hvilket direkte påvirker hårets genoplivelse. Det er synligt, at man taber mere hår, men perioden er som regel overstået efter en måneds tid.

[MYTE] Håret vokser ikke tilbage hvis det falder ud med roden

Det gennemsnitlige hår har en levetid på omkring fire år, men længden på denne periode kan variere alt efter hvem man er som person. Efter denne periode bliver roden forældret og dør, men den falder først ud når den bliver skubbet ud af en ny rod som tager dens plads.

[MYTE] Man kan komme af med grå hår ved at trække dem ud

Ens hårfarve afhænger af ens melatoninniveau, hvilket skabes i cellerne og regulerer hårvækst. Hvis folliklerne stopper med at producere pigment vil alle fremtidige hår været grå. Ved at hive grå hår ud svækker du faktisk folliklens struktur, så det anbefales ikke.

[FAKTA] Vitaminer er effektive midler mod hårtab

Vitaminer spiller en altafgørende rolle indenfor hårvækst og rodforstærkning. Denne metode er især effektiv til at mindske hårtab. Rødderne blokeres ofte af toksiner og kan derfor ikke absorbere vitaminer fra blodstrømmen. Ved at massere vitaminserum ind i hovedbunden kan du sørge for, at folliklerne modtager alle de nødvendige ernærende ingredienser.

[MYTE] Det er kun mænd som kan blive skaldede

Kvinder ønsker sikkert, at skaldethed udelukkende var et mandeproblem, men kvinder kan rent faktisk også blive lidt skaldede. Kvinder taber ikke alt deres hår ligesom mænd nogle gange gør, da mændenes hårtab har med androgener (mandlige hormoner) at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *