Hvordan fjerner man effektivt strækmærker derhjemme?

Kan du fjerne strækmærker derhjemme? Det afhænger af størrelsen og niveauet af mærkerne. Det gode er, at en hyppigt udført anti-strækmærke hjemmebehandling kan i stor grad reducere synligheden af læsioner og endda kurere mindre mærker der heler epidermis. Hvad er de bedste hjemmeopskrifter for strækmærker?

Hvordan & Hvorfor Bliver Strækmærker Formet?

Hvad er strækmærker? Ikke farlige men knapt så pæne hudlæsioner der er formet på grund af overdrevet stræk eller mindskning af epidermis. Huden producerer ikke nok kollagen, og derfor løber epidermis tør for tid til at styre ændringerne der foregår: huden begynder at knække – knapt så pæne, tværgående ar formes på huden. I begyndelsen har de en rød farve (friske strækmærker). I løbet af nogle år, bliver de lysere og ændres til hvide, irregulære striber. De mest almindelige årsager inkluderer:

  • hurtig vækst under puberteten;
  • graviditet;
  • pludseligt vægttab;
  • nogle former for hormonel medicin og svangerskabsforebyggelse;
  • for hurtig vægtøgning.

Hvordan man fjerner strækmærker – den rette diæt

Strækmærker kan ikke lide vitamin K og zink. Takket være en kost der er rig på disse ingredienser, kan huden få sin spændstighed hurtigere tilbage. At berige en diæt med produkter der er rige på vitamin K og zink kan betale sig, især når strækmærkerne kun begynder at opstå. Vitamin K findes primært i tomater, grønbladede grøntsager og mejeriprodukter. Søg efter zink i nødder, fisk, græskarkerner og spirer.

Hvordan man fjerner strækmærker – kropsbørstning

Tørbørstning er en perfekt massage der stimulerer blodgennemstrømningen og forbedrer hele kroppens funktion. Du skal gøre det ved brug af en specialdesignet børste med naturhår. Sørg altid for at du begynder massagen ved de nederste kropsdele (fødder) og bevæg dig opad mod hjertet. Du kan afsætte mere tid til områder påvirker af strækmærker – du vil se et boost af hudens elasticitet efter blot to uger. Kropsbørstning tager ikke lang tid – op til ti minutter af en daglig rutine. Efter sådan en massage, absorberer huden næringsstoffer nemmere, så for at intensivere resultatet – påfør en creme der reducerer synligheden af strækmærker omgående efter massagen.

Hvordan man fjerner strækmærker – naturlige olier

Naturlige olier er alsidige, ultrastærke ingredienser der opgraderer udseendet og øger elasticiteten af huden. Brug dem hver dag (ikke blot til massage) som en tilføjelse til alle former for balsam og lotions designet til at reducere strækmærker. De fremmer strukturen af epidermis, leverer elasticiteten og beskytter dig mod nye strækmærker.

Hvordan man fjerner strækmærker – kakaosmørcreme

Forbered et halvt glas kakaosmør (smelt det først i et vandbad), to teskefulde bivoks, en teskefuld abrikoskerneolie, flydende vitamin E og hvedeolie.

Bland alle ingredienser og luk dem i en sikker, helst mørk beholder. Påfør cremen direkte til strækmærker, selv et par gange om dagen. Det er oplagt til kropsmassage; når du beriger det med kaffegrums, er det en utrolig elasticitet-boostende eksfoliator.

Hvordan man fjerner strækmærker – Aloe gel

Bland ¼ glas Aloe (helst gele) med ½ glas olivenolie eller sød mandelolie. Tilføj en teskefuld vitamin E og en halv teskefuld vitamin A. Påfør til huden flere gange om dagen, masser blidt områder der er påvirket af cellulite og strækmærker.

Hvordan man fjerner strækmærker – motion

Vores smidige, jævne, stramme hud skyldes primært fysisk aktivitet, så prøv at dyrke motion mindst tre gange om ugen eller – hvis du har travlt – afsæt 15 minutter dagligt til let udstrækning og træning der stimulerer huden og kropsceller. Pilates er et perfekt valg, der holder kroppen i harmoni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *