Hvordan føntørrer man håret uden at skade det?

f-oslash-nt-oslash-rrer.jpgDet diskuteres ofte, hvor skadeligt det kan være for håret at bruge føntørrer, men det er ikke så slemt som man skulle gå og tro. Der er naturligvis ingen tvivl om, at man bør holde sig til at tørre håret naturligt så vidt som muligt. Når man står uden andre muligheder kan man dog godt tage fat i føntørreren – så længe man bruger den på den bedst mulige måde.

1. Brug et håndklæde før du føner håret

Jo mindre vand du har i håret, jo mindre indsats skal der til for at tørre det, hvilket betyder, at du ikke vil blive nødt til at udsætte håret for alt de høje temperaturer og den tørre luft alt for længe. Tør håret lidt med et håndklæde, en bomuldstrøje, eller et papirhåndklæde før du føntørrer det.

2. Red håret igennem inden du føner det

Du bør aldrig tørre dit hår før du har redt det godt igennem. Det er dog også vigtigt, at du bruger det rette tilbehør til at rede håret; du skal for eksempel holde dig fra hårbørster. Det er meget bedre for håret at bruge en trækam med brede tænder.

3. Tør håret med kold eller lun luft

Når du bruger føntørrer er det vigtigste, at du begrænser mængden af varm luft som kommer i kontakt med dit hår. Det er bedst for håret at bruge varm kold eller lun luft, da høje temperaturer skader håret. Husk, at holde føntørreren et godt stykke væk fra håret.

4. Anvend beskyttende produkter

Det er utroligt vigtigt, at du bruger beskyttende produkter når du tørrer håret, da de gør det muligt at beskytte håret mod varm luft. Du kan finde disse beskyttelsesprodukter på de fleste apoteker. De hjælper især spidserne ved at sikre, at den varme løft ikke udtørrer dem.

5. Tør håret i vækstretningen

Det er også vigtigt, at du tørrer dit hår ordentligt. For at undgå skade bør du tørre håret i samme retning som det vokser (ds. fra rødderne til spidserne). Tør håret som er tættest på hovedbunden og lad resten tørre af sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *