Majsolie – dens virkning på hud, hår og negle

Majsolie vil ikke blot berige smagen af saucer og salater, men vil også forbedre tilstanden af huden, håret og neglene. Hvilke egenskaber og kosmetiske brugsformer har majsolie? Hvordan er dens komposition?

Majsolie – komposition

Majsolie er en af de bedste vegetabilske olier der bruges ipleje. Dens komposition bestemmer dette, da majsolie indeholder samlet 85% umættede fedtsyrer, nemlig linolsyre (omega-6) og oliesyre (omega-9). Derudover er den rig på vitamin A, C, E og gruppe B.

Majsolie – kosmetiske egenskaber

Uraffineret og koldpresset er den sundeste majsolie du kan få. Det naturlige produkt er orange eller rødt, og efter rensningsprocesser får det en gullig farve. Majsolie tilhører gruppen af tørre olier, altså dem der oxiderer ved kontakt med lys eller fugt. Så for at beholde dens egenskaber i så lang tid som muligt, så opbevar den efter de specifikke anbefalinger, nemlig på et tørt og skyggefuldt sted. Majsolie er tilgængelig i helsebutikker, på internettet, mens olie for madlavning er tilgængelig i supermarkeder.

Majsolie giver antioxiderende egenskaber og nærer, fugter og styrker også effektivt. Derudover genopbygger den også skadede cellemembraner og hæmmer aldringen af celler.

Majsolie – kosmetisk brug

Takket være det faktum at majsolie bugner af vitmainer, umættede fedtsyrer, phytosteroler og mange andre næringsstoffer, vil det virker i pleje af alle hudtyper. Dens egenskaber vil værdsættes af kvinder der har tør, fedtet, kombineret, moden og atopisk hud. Majsolie vil hjælpe behandlingen af psoriasis takket være balancen af omega-3 og omega-6-fedtsyrer, hvilket lindrer hudinflammation og løser problemet med dehydreret og afskallende epidermis.

Majsolie kan bruges i håroliebehandling. Fugtet hår og styrkede hårsække er de fordelagtige effekter ved hyppig brug af majsolie. Derudover bekæmper majsolie problemet med overdrevent hårtab. Olien skylder denne egenskab til indholdet af vitamin K, som tillader den rette absorbering af calcium.

Majsolie og effekterne på huden

Majsolie kan bruges på både tør og fugtig hud, afhængigt af vores behov; uanset hvad, vil det give en grundig fugtning. Til dette formål, er det nok at massere et par dråber af olien ind i huden af det valgte område. Majsolie kan også påføres til ansigtet – blot i en lille mængde så det nemt kan absorberes. Intet forhindrer dig i at berige en creme eller en bodylotion med et par dråber af olien for at forbedre deres effekter.

Ved hjælp af majsolie, kan du også udføre olie-hårbehandling. For mange kvinder er hårpleje en ubehagelig og dyr opgave: det kræver ikke blot at man vælger de rette produkter (som koster en del), men også dygtig og systematisk brug. Forestil dig at du kan pleje dit hår anderledes end blot ved at vaske det med en shampoo og påføre en balsam. Til dette formål, så påfør olie til håret. Majsolie vil være et godt valg. Mængden af olie afhænger af længden og tykkelsen af dit hår, niveauet af dehydrering og omfanget af hudirritation. Efter en time, rådes du til at vaske dit hår med en shampoo der ikke har irriterende ingredienser, såsom SLS og SLES. Og dette vil være nok.

Tiden du sætter af til den rette hårpleje er uforholdsmæssig kort sammenlignet med fordelene ved hyppig håroliering med majsolie:

  1. Næring. Majsolie indeholder en bred vifte af vitaminer og mineraler der giver os sammensat pleje af hår og hovedbund. De inkluderer vitamin A, C og K og calcium, magnesium, kalium, jod og mættede fedtsyrer.
  2. Genopbygning. Majsolie lindrer hovedbundsirritationer, accelererer cellefornyelse og genopbygger skader i håret.
  3. Styrkning. Majsolie styrker håret og hårfolliklerne, og reducerer også udtynding og risikoen for kemiske skader.
  4. Generel forbedring af hårets tilstand. Majsolie forbedrer blodcirkulationen og støtter kampen mod skæl.

Majsolie og effekterne på negle

Negle bør næres med majsolie på samme måde som hud og hår. Til dette formål, så fordel et par dråber af olien over hele neglepladen og de omkransende neglebånd. Du kan vente til det er absorberet eller vaske det af efter nogle få eller mange minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *