Mandelsyre i kosmetologi. Plusser & Minusser ved Mandelsyre Peeling

Populariteten af mandelsyre i kosmetologi er stødt stigende. Det er dog stadig på tide at vi får sagt et par ord om det. Hvordan virker mandelsyre? Hvem er det anbefalet for? Hvad er plusser og minusser ved at bruge det til skønhedsbehandlinger?

Mens de almindelige scrubs er ved at forsvinde, bliver syrebehandlinger langt mere populære. De er langt mindre irriterende for huden. Takket være en mildere virkning, er syrer et hyppigt valgt for at fjerne pigmentpletter, ar efter akne, udglatte og forynge huden.

Blandt AHA (de mildeste) syrer, er mandelsyre den mest populære. Den anbefales for problematisk hud som har brug for intensiv pleje. Desværre må vi advare dig at den ikke virker i alle tilfælde.

Hvem kan ikke drage nytte af fordelene ved mandelsyre?

Eksfoliering med mandelsyre passer ikke til folk der kæmper med atopisk dermatitis, forkølelsessår eller hudlæsioner som følge af alvorlig inflammation. Gravide kvinder, hvis hud er langt mere sensitiv, frarådes også at bruge syre. Selvfølgelig er dette råd som mange kvinder bevidst ignorerer, da de er fristet af mildheden af denne ingrediens.

Hvem er mandelsyre anbefalet til?

Du bør give det et forsøg hvis du:

  • har fedtet eller kombineret hud
  • har komedoner
  • er generet af almindelig akne
  • vil fjerne ar efter akne
  • kan se at din hud ser træt og bleg ud
  • vil udglatte huden
  • ønsker at hæmme aldringsprocessen
  • prøver at forbedre hudtonen

Takket være egenskaberne og påvirkningen af huden på en mild måde, kan mandelsyre bruges til alle hudtyper og fototyper.

Hvis du ønsker at give det et forsøg, så tjek:

HVAD BØR DU VIDE OM MANDELSYRE?

Mandelsyre tilhører gruppen af AHA-syrer. Du kan høre dette navn i skønhedssaloner da denne type syre typisk bruges til professionelle behandlinger, inklusiv eksfoliering.

Der er en interessant egenskab ved mandelsyre – takket være de lidt større molekyler (sammenlignet med andre syrer), virker den langsommere og mildere. Den trænger langsomt ind i de dybere lag af epidermis så den er mere sikker og ikke forårsager irritationer. Derudover gør den ikke huden overfølsom overfor solen og derfor kan du også bruge den om sommeren.

Det er værd at vide at syrepeelinger i de fleste tilfælde er blandet med plejende ingredienser så de virker endnu mildere.

Hvor kommer mandelsyre rent faktisk fra? Det kommer selvfølgelig fra mandler (Amygdalus Communis var Amara). Det udtrækkes under processen med hydrolyse af det bitre mandelekstrakt.

HVORDAN VIRKER MANDELSYRE?
  • Det gør eksfolieringen af døde hudceller hurtigere ved at afslappe de intercellulære forbindelser og stimulere mikro-eksfolieringen.
  • Takket være eksfoliering af hudens ydre tag, får det huden til at se bedre ud – lysner, reducerer misfarvning, udjævner hudtonen.
  • Det fjerner blokeringer i udmundingerne af talgkirtler og forbedrer deres virkning, så fedtet hud dermed blokeres og komedoner bliver reduceret.
  • Det har antibakteriel og antiseptisk effekt så det lindrer f.eks. aknerelaterede irritationer og inflammation.
  • Det stimulerer også syntesen af af kollagen og elastin der er ansvarlige for fasthed af huden, og hyaluronsyre der leverer fugt.
  • Det sløver processen af hudens aldring, selv den der er forårsaget af UV-stråling, på den betingelse at du bruger det jævnligt og i passende mængder.

Få personer ved at

Virkningen af mandelsyre afhænger af koncentrationen og pH – jo højere koncentration af syren og jo lavere pH af huden, jo stærkere virkning. Takket være dette, kan vi nemt regulere måden mandelsyre virker og skræddersy behandlingen til vores egne behov.

Mandelsyre kan påføres til huden på to måder

  1. Få udført en professionel eksfoliering med mandelsyre af en kosmetolog.
  2. Påføring af mandelsyre hudprodukter hjemme hos dig selv.

Hvad er de dårlige ting ved mandelsyre?

Det virker til at være en fejlfri ingrediens – virker midlt, fjerner pigmentpletter, forynger og booster fugt, passer til brug om sommeren, findes i hudprodukter. Dog, når du tager et nærmere kig på det, vil du kunne se ulemperne ved mandelsyre:

  • Du kan ikke bruge det hvis du har atopisk dermatitis, psoriasis eller alvorlige hudsygdomme.
  • Det virker ikke kraftigt nok til at udglatte dybe rynker og fjerne solpletter.
  • Det er ikke billigt nok til at kunne betales af alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *