Sådan kender du forskel mellem en falsk og ægte parfume

parfumer.jpgDer findes kopiudgaver af alle de bedste parfumer. Faktisk er parfume et af de mest kopierede produkter og af denne grund kan det være svært at finde den ægte vare. Ofte kan man endda købe kopivarer på apoteket og i parfumebutikker, så hvordan kan man kende forskel på den ægte varer og en falsk udgave? Sådan undgår du at blive snydt.

#1 PASSENDE PRIS

Det siger sig selv, at parfumer fra dyre mærker ikke kan fås for en tredjedel af prisen. Grunden til at kopivarer fås billigt er, at de er meget billigere at producere. Nogle gange kan man selvfølgelig være heldig og få parfume på tilbud, men man bør forholde sig kritisk når der er tale om overraskende lave priser.

#2 STREGKODE

Sorte streger på en hvid baggrund siger meget om et produkt. Det kan blandt andet fortælle dig hvor produktet kommer fra, så hvis du gerne vil købe en ægte parfume kan det betale sig at vide, hvilket land parfumen kommer fra. Stregkoden skal passe med oprindelseslandet. Franske parfumer kommer naturligvis fra Frankrig, så de produceres ikke i et af de asiatiske lande. De første tal på stregkoden fortæller dig, hvor produktet er produceret. 30-37 er for eksempel Frankrig hvorimod 80-83 er Italien.

#3 SERIENUMMER

Serienummeret kan også hjælpe meget når det gælder om at kende forskel mellem kopivarer og ægte parfumer. Nederst på ægte parfumer vil du kunne finde et tyndt, gennemsigtigt mærke hvor der står f.eks “Eau de Toilette 50 ml” ved siden af serienummeret. Alle brands har deres eget serienummer som består af en række tal eller en kombination af tal og bogstaver.

#4 OPRINDELSESLAND

Oprindelseslandet bør også stå skrevet på emballagen. Ægte parfumer har altid dette stykke information på indpakningen – der står f.eks Made in France. Alle parfumer med skrift à la “London – Paris – NY” bør vække mistanke med det samme.

#5 YDERLIGERE INFORMATIONER PÅ EMBALLAGEN

Emballagen for ægte parfumer er fyldt med informationer, hvilket ikke er tilfældet for kopivarer. Ægte parfumer fortæller altid en masse om produktionsdatoer, holdbarhed, ingredienser, osv. Kopivarer byder for det meste ikke på disse informationer.

#6 PLASTIKEMBALLAGE

Bare det at der er beskyttende folie på indpakningen kan fortælle dig meget om hvorvidt produktet er falsk eller ægte. Dette er et godt udgangspunkt, da ægte varer altid er pakket ind i svejset folie med flade sting. Emballagen er aldrig limet sammen.

#7 BESKYTTELSE INDENI EMBALLAGEN

Når der er tale om ægte parfumer er der ikke kun tale om indholdet; der er også tale om impletion med rammen, som hjælper med at stabilisere parfumerne. Falsknere vil for det meste gerne spare penge på rammer, så hvis du ryster æsken og hætteglasses ramler rundt indeni æsken kan du vide med garanti, at produktet er en kop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *