Sådan plejer du fedtet hår

fedtet-h-aring-r.jpgMange kvinder oplever, at deres hår bliver fedtet meget hurtigt, så de skal vaske deres hår ret ofte. Problemet er, at håret hurtigt bliver vant til at blive vasket hver dag, så det før eller senere ender med at begynde og blive fedtet efter et par timer. Hvordan undgår man, at ens hår er fedtet om aftenen når man har masket det om morgenen? Hvordan får man mindre fedtet hår?

Det er træls at skulle vaske håret hver dag, fordi det tager så lang tid. Når man vasker håret for meget vasker man alle de ernærende ingredienser ud, men det er heller ikke godt at rende rundt med fedtet hår, da det gør, at man taber håret meget hurtigere. Hvad gør man i denne situation? Lad os starte fra bunden.

For det første er det vigtigt, at du vænner dit hår til ikke at blive vasket hver dag. Det kan du gøre ved at trappe dit hårvaskeri ned. Det er værst til at starte med, men det er et nødvendigt trin – og situationen forbedrer sig hurtigt. Det er bedst at starte denne behandling om weekenden når man ikke har nogen planer. Hvis du vasker håret fredag morgen kan du bare vaske det igen mandag morgen.

Dernæst bør du blive venner med CSC metoden. Masser balsam eller en hårmaske ind i håret og lad den sidde i flere minutter. Vask den derefter ud med en skånsom urteshampoo uden silikone, da silikone tynger håret. Det vigtigste er, at du vasker hovedbunden grundigt, da håret bliver vasket effektivt af, at skummen flyder ned over det. Brug til sidst endnu et lag balsam uden at vaske det ud.

For det tredje bør du ikke sove med løst hår. Håret påtager sig mekaniske skader natten over og har tendens til at blive fedtet når man sover med løst hår. Vi har det med at presse håret med puden eller svede fordi vi ligger gemt under vores varme dyner. Ved at sætte håret op i en knold natten over holder vi os relativt nedkølede og giver talgkirtlerne lov til at slappe af.

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at begrænse hvor meget man går op i sit udseende, selvom det godt kan være svært. Du behøver ikke se fantastisk ud når du sidder hjemme en weekend, eller bare når du sidder foran TV’et om aftenen, så du kan ligeså godt sætte håret op i en løs knold så det ikke bliver fedtet. Lad være med at vaske håret (hvis du kan undgå det).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *