Skønhedstricks med Urter – Hvordan de virker & hvilke fordele får din hud?

Der findes mere indenfor den kosmetiske brug af urter end at drikke te, bruge dem til dampning af ansigtet eller rens af håret. Urte-hydrosoler og olier, såvel som aktive ingredienser der udtrækkes fra disse planter, har et enormt plejende potentiale. Hvad kan vi takke urter for og hvilke skønhedsfordele giver de?

Urter i Skønhedspleje – Hvorfor de er så effektive

De små, grønne planter ser så simple ud – intet afslører det store antioxiderende, helende og genopbyggende potentiale der er skjult inde i dem. Faktisk giver urter bedre effekter end mange kunstige ingredienser. Hvad er er der inde i urterne der slår laboratorie-ingredienser?

  • Flavonoider i urter er blandt de mest værdifulde skønhedsfremmende ingredienser. Urter er fulde af flavonoider som redder huden: har evnen til at absorbere skadelige UVA og UVB stråler, virker som en effektiv solcreme, forstærker væggene i blodårerne, stimulerer blodcirkulationen, strammer huden op og opsamler med lethed frie radikaler, der er skadelige for huden.
  • Saponiner i urter udgør en gruppe antiinflammatoriske og anti-hævende komponenter. Saponiner forbedrer blodgennemstrømningen i væv – huden får tilstrækkeligt oxygen og får en sund farve. En anden del fokuserer på at sænke overfladespændingen af vandet og øge gennemtrængeligheden af cellemembranen – som resultat, kan aktive ingredienser i cremer og geler nemt trænge ind i huden.
  • Plantehormoner – er et gennembrud i kosmetologi da de effektivt forbedrer hudens tilstand, stimulerer dens reparation og støtter masser af processer der er ansvarlige for fornyelsen af epidermis. Plantehormoner intensiverer produktionen af hyaluronsyre og sikrer dermed den rette fugt og styrker hudens elasticitet og spænding.

Hvilke urter har de bedste skønhedsfordele?

Basilikum (ocimum basilicum)

Basilikumolie er den stærkeste og mest almindelige ingrediens i kropscremer, balsam og shower gels. Den er rig på desinficerende terpener, antiinflammatorisk og antibakteriel tannin, de allerede nævnte saponiner, flavonoider, vitamin A, C, K og hud- og hår-fremmende mineraler; jern, calcium og mangan. Basilikum vil være en fantastisk rens til håret.

Estragon (artemisia dracunculus)

Essentiel olie med estragon er en af de mest værdsatte skønhedsprodukter lavet af estragon. Det kan bruges til aromaterapeutiske oliebrændere og som en ingrediens i cremer, serum eller hårmasker. Estragon er rig på flavonoider og tannin; perfekt til fedtet hud og hårpleje: bekæmper bakterier og svamp, desinficerer huden og reducerer udskillelsen af talg.

Koriander (coriandrum sativum)

Koriander og korianderolie er ideelle for hårolie-behandlinger – forebygger hårtab, forstærker hårsække og fremmer udseendet af tyndt, glansfuldt hår. Koriander er en rig kilde til mineraler (kalium, calcium, jern, mangan, magnesium), indeholder vitamin A, C og K, betacaroten, og folsyre, der er uerstattelig i hud- og hårpleje.

Persille (carum petroselinum)

Dette er kilden til de såkaldte ungdomsvitaminer – C, E, A – naturlige antioxidanter der sænker patologiske processer samt aldringsprocesser. Persille er rig på flavonoider, fugter og lysner huden, lindrer takket være en stor mængde klorofyl, samt nærer og genopbygger da det er fyldt med mineraler (jern, mangan, calcium).

Brændenælde (urtica dioica)

Denne urt har været kendt i årevis og er mest værdsat for at være et banebrydende middel for skæl samt fedtet, tungt og nedtynget hår. Brændenælde behandler problemfrit overproduktion af talg, mens brændenældeolie kan gnides ind i neglene da det nærer og styrker dem. Brændenælde indeholder store mængder vitaminer og mineraler, og derfor kan du kalde den for ‘multivitaminet blandt urter’. Den renser og beroliger huden, forebygger fedtethed og nærer.

Padderok (equisetum arvense)

Det forstærker ikke blot håret og neglene, men udgør også en god tilføjelse til brændenælde-balsam og shampoo for hovedbunden, hvilket får dig til at have det bedre – at drikke padderokkete og tage padderok-berigede bade reducerer sved. Padderok indeholder silica (kiselsyre gør håret skinnende og stærk, holder neglene fra at spalte og knække), flavonoider, minerale salte, organiske syrer og saponiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *